duminică, 19 februarie 2012

Jocurile video NU strica ochii

Perceptia generala conform careia jocurile video sunt daunatoare pentru ochi este contrazisa de un studiu, care arata cum creierul poate fi "antrenat" pentru a depasi anumite afectiuni oftalmologice.
Doctorii au tratat mai multe persoane care sufereau de o boala rara a ochilor prescriindu-le un curs de jocuri video cu impuscaturi.
Iar cercetatorii au stabilit ca adultii care se joaca pe calculator 40 de ore pe saptamana si-au imbunatati vederea suficient incat sa citeasca unul sau chiar doua randuri in plus de pe panoul de control oftalmologic.
Jocurile care solicita utilizatorul sa raspunda unei actiuni care se desfasoara in fata lui si sa urmareasca obiecte care uneori dispar si se misca in directii diferite pot contribui la intarirea sistemului viziual in cazul adultilor care s-au nascut cu probleme de vedere.
"La absolut toti subiectii s-au inregistrat imbunatatiri ale vederii. De asemenea au devenit capabili sa observe obiecte cu un contrast mai scazut si sa sesizeze diferente mai subtile ale chipurilor si ale obiectelor aflate in miscare", a declarat Daphne Maurer, psiholog la Universitatea McMaster din Ontario, Canada.
Cele mai bune rezultate au fost obtinute in cazul pacientilor care au ales cel mai mare grad de dificultate pe care il puteau stapani.
Autorii au insa si o problema: vor sa creeze un joc video non-violent pentru persoanele cu probleme de vedere, pentru a nu-i incuraja sa intre in pielea unui personaj care impusca tot ce misca.
Sursa: Guardian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu