luni, 6 februarie 2012

Facebook, de la camin la obsesie mondiala...

Mark Zuckerberg, este vinovat pentru aceasta obsesie (placuta mie) mondiala. El impreuna cu inca doi colegi de Universitate de la Harvard au lansat reteaua de socializare-n luna februarie 2004. Aceasta retea de socializare usor usor pune pana pe Harvard si se extinde si la alte Universitati precum Stanford, Columbia si Yale, ajugand la sfarsitul anului 2004 sa atinga cifra de 1 milion de utilizatori activi.

Dupa un an si jumatate, adica prin mai 2005, Facebook atinge o crestere a capitalului de 12 milioane de dolari, iar in luna septembrie a acelui an, prinde "gust" si in randul liceenilor. La sfarsitul anului 2006 reteaua atinge 12 milioane de utilizatori. In 2007, Facebook reuseste sa sparga granitele Statelor Unite ale Americii, in Canada reusind sa atinga 2 milioane de utilizatori iar in Marea Britanie 1 milion. (cand e sa ai succes ai...). Doar o luna mai tarziu, Facebook reuseste sa numere 20 de milioane de utilizatori la nivel mondial.


Daca credeati ca succesul Facebook-ului se opreste aici va inselati. In  februarie 2008, la 4 ani de la lansare, se lanseaza si versiuni in limba spaniola si franceza. Reteaua creste repede, atingand 100 de milioane activi in aceiasi luna, ca in 2009 sa se mai adauge inca 50 de milioane. Mark Zuckerberg si reteaua lui de socializare Facebook a ajuns atat de cunoscuta-n lume incat in anul 2009, autoritatile din China sub regim comunist interzic Facebook, asta dupa calcule ar fi insemnat in minus cel putin 300 de milioane de utilizatori (din populatia Chinei de 1 miliard 300 de oameni). Pentru Facebook nu-i un pas in spate aceasta interzicere, la sfarsitul anului 2009 ajungand la 400 de milioane de utilizatori, iar in luna iulie a lui 2010, Facebook depaseste 750 de milioane de utilizatori activi.

Pana in prezent s-au mai adaugat inca vro 100 de milioane de utilizatori, astfel incat Facebook depaseste 10% din populatia Terrei. La inceputul acestui an, 4 milioane de romani aveau cont activ pe retea (1 milion de oameni doar din Bucuresti). Si sunt convins ca extinderea Facebook nu se va oprii aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu